[:el]Επέστρεψε με το χρυσό στο στήθος[:]

[:el]

Επέστρεψε με το χρυσό στο στήθος

 

 Στην Κύπρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (13/12) ο Παύλος Κοντίδης. Ο Κύπριος πρωταθλητής μας επέστρεψε από την Αυστραλία και την Μελβούρνη έχοντας κρεμασμένο στο στήθος το χρυσό μετάλλιο. Γεμάτος υπερηφάνεια πόζαρε στο φακό μας (επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες) και μίλησε στα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να τον υποδεχθούν.

 

Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για το πρώτο σου χρυσό σε παγκόσμιο;

«Περηφάνια, χαρά, τεράστια επιτυχία. Όντως το πρώτο μου, πολλές φορές ήρθα κοντά. Έχω πολλά αργυρά μετάλλια και από παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα και στους Ολυμπιακούς. Το πρώτο χρυσό στους άντρες και εύχομαι να έρθουν πολλά περισσότερα».

 

Πως ήταν η κούρσα του τελικού;

«Ήταν πολύ ωραία, δεν είχα στο νου μου να την κέρδιζα. Στόχος μου ήταν να περάσω τον Αυστραλό Μάθιου Βερν, γιατί ξεκινώντας την κούρσα ήμασταν στην ισοβαθμία. Όποιος περνούσε στην κούρσα θα έπαιρνε το χρυσό και από την αρχή είχα μια πολύ καλή εκκίνηση, τα έδωσα όλα, έμεινα συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος  και κατάφερα να κερδίσω και την κούρσα που ήταν το κερασάκι στην τούρτα».

 

Είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία θεωρείς μετά το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς;

«Ναι είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία μετά τους Ολυμπιακούς. Σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμο με την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, είναι κάτι το διαφορετικό. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου, είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για την χώρα μας και πάντοτε θα είναι στην ιστορία. Πήρε τη θέση του, θα είναι στην ιστορία και τώρα η ιστορία συνεχίζει να γράφει».

 

Ποια η επόμενη σου στάση στη διαδρομή που διανύεις;

«Τέλος Ιανουαρίου στο Μαϊάμι στην Αμερική, όπου θα είναι το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο για το 2017. Όπως βλέπετε τελειώνει η χρονιά το 2016 και δεν μένει και πολύς καιρός. Ξεκινάει η σεζόν του 2017 και δεν  δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση. Πάλι πίσω στην σκληρή δουλειά και την προπόνηση».

 

Τελείωσες τις υποχρεώσεις σου για το 2016.  Μια μικρή αποτίμηση για την χρονιά αυτή;

«Στόχος ήταν η Ολυμπιάδα, πήρα την έβδομη θέση που ήταν πολύ καλή αλλά προσωπικά ήθελα κάτι περισσότερο από τον Παύλου, το είχα πει και πριν. Κλείνοντας όμως την χρονιά με ένα αργυρό στο παγκόσμιο της Κίνας και τώρα το χρυσό, κάνει την γλυκόπικρη γεύση να μοιάζει πιο γλυκιά. Είναι μια καλή αρχή για την επόμενη ολυμπιακή καμπάνια που είναι σε τέσσερα χρόνια για το Τόκιο».

 

Για το 2017 έθεσες κάποιους στόχους;

«Στόχοι είναι οι ίδιοι για το 2017. Να έχω την υγεία μου, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ξέρω ότι κάνοντας το αυτό θα είμαι στους διεκδικητές του βάθρου».

 

Κλείνοντας Παύλο θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου. Ευχαριστώ τον ΚΟΑ που με στηρίζει, την Ολυμπιακή επιτροπή, τον Ναυτικό όμιλο Λεμεσού, την ομοσπονδία μου και φυσικά τους χορηγούς μου. Την ΟΠΑΠ Κύπρο, το Λεβέντιο ιδρυμα και τους υποστηρικτές μου. Την AJK wealth management, το Stelios foundation και το VITA construction».

 

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκεται και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας καθώς και συγγενείς και φίλοι του Παύλου Κοντίδη για να τον υποδεχθούν και να του σφίξουν το χέρι. Πρώτοι και καλύτεροι οι γονείς του οι οποίοι ήταν ευτυχισμένοι και περήφανοι.

 

Η μητέρα του Παύλου Κοντίδη, Ανδρούλλα, μίλησε συγκινημένη στα ΜΜΕ και δήλωσε σίγουρη για το χρυσό μετάλλιο στην επόμενη Ολυμπιάδα: «Είμαι πολύ περήφανη. Ο Παύλος μπορεί να κατορθώσει τα πάντα, φτάνει να βάζει τους στόχους του και να προχωρά με το πρόγραμμα που χρειάζεται για να έχει πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλη η οικογένεια τον στηρίζει. Να είστε σίγουροι ότι έχει σημασία η θετικότητα, η προσέγγιση και ο στόχος, το όραμα. Όταν βάζεις μπροστά το όραμα και το ακολουθείς φτάνεις στην κορυφή. Θα έχουμε σίγουρα να πανηγυρίσουμε κι άλλα χρυσά. Αυτό είναι 100% σίγουρο και θα σας δούμε πάλι στην επόμενη Ολυμπιάδα με το χρυσό στο χέρι. Να βγαίνει από το αεροδρόμιο ο Παύλος με το χρυσό στο χέρι».

 

 

Επόμενη επίσημη υποχρέωση για τον Παύλο Κοντίδη είναι το παγκόσμιο κύπελλο στο Μαϊάμι σε περίπου 40 ημέρες. Ο πρωταθλητής μας θα πάρει κάποιες ανάσες, θα ξεκουραστεί και σύντομα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον επόμενο στόχο και την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

[:]