Η Αegean Regatta 2023 πλησιάζει τις 50 συμμετοχές

Η Αegean Regatta 2023 πλησιάζει τις 50 συμμετοχές

Η εμπιστοσύνη των ιστιοπλόων στην Aegean Regatta είναι δεδομένη αυτά τα 22 χρόνια της πορείας του αγώνα στον ναυταθλητισμό του Αιγαίου Πελάγους. Αποδεικνύεται περίτρανα και φέτος, καθώς τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη, οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 44, αριθμός που σίγουρα θα αυξηθεί και αποδεικνύει την αγάπη των ιστιοπλόων, Ελλήνων και ξένων, στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου».

Στο γεγονός ότι η Aegean Regatta έχει αναδειχθεί σε θεσμό για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της χώρας, αναφέρεται η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Εριφύλη Βαρδάκη.

«Για 22η χρονιά δίνουμε και φέτος το ραντεβού μας για την Aegean Regatta στον πανέμορφο Μόλυβο στις 20 Αυγούστου. Η Aegean Regatta δεν είναι απλά ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, είναι πλέον ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στην χώρα μας.

Είναι ένας μεγάλος αγώνας που συνδιοργανώνεται από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας με τη βοήθεια των ομίλων των νησιών του Αιγαίου αλλά και από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η στήριξη της οποίας αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της διοργάνωσης.

Η Aegean Regatta εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πολλά νησιά του Αιγαίου, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να χαρούν και να διασκεδάσουν με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς των νησιών.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ακολουθούμε τον αγώνα από την πρώτη χρονιά το 2001 και έτσι έχουμε γίνει όλοι μία μεγάλη “οικογένεια”. Φέτος στο Μόλυβδο θα υποδεχθούμε παλιούς αλλά και νέους φίλους και από τη Λέσβο, θα πλεύσουμε στα Ψαρά , στις Οινούσσες και στα Καρδάμυλα της Χίου.

Τα έμπειρα μέλη που απαρτίζουν τις Επιτροπές, είναι εγγύηση για την άριστη αλλά και δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα. Εύχομαι ολόψυχα καλές ελεύσεις σε όλους ελπίζοντας ότι φέτος θα

βρεθούμε στον Μόλυβο πολλοί περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές» τόνισε η Πρόεδρος της ΕΑΘ.Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά την Κυριακή 20 Αυγούστου από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρά και στις Οινούσσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου.

 

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2023

 

Σάββατο 19 Αυγούστου – Μόλυβος

16:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

 

Κυριακή 20 Αυγούστου – Μόλυβος

10:00 Εγγραφές και Επιθεωρήσεις

20:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών

21:00 Τελετή Έναρξης

 

Δευτέρα 21 Αυγούστου – Μόλυβος

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Μόλυβος – Ψαρά, περίπου 65νμ

 

Τρίτη 22 Αυγούστου – Ψαρά

21:00 Απονομές επάθλων

 

Τετάρτη 23 Αυγούστου – Ψαρά

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Ψαρά – Καρδάμυλα, περίπου 30νμ

 

Πέμπτη 24 Αυγούστου – Καρδάμυλα

21:00 Απονομές επάθλων

 

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Καρδάμυλα

11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας

Καρδάμυλα – Οινούσσες περίπου 18νμ

21:00 Απονομές επάθλων

 

Σάββατο 26 Αυγούστου – Οινούσσες

11:00 Παράκτια Διαδρομή

Οινούσσες – Καρδάμυλα, περίπου 8νμ

21:00 Τελετή Λήξης

 

Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδοργανωτές Όμιλοι είναι οι :  Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων

Το promo video της φετινής διοργάνωσης  μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=0Ay7MF7b040

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

 

www.facebook.com/Aegean.Regatta

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.