ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΚΑΜΠ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ILCA 6 ΚΑΙ ILCA 7 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΚΑΜΠ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ILCA 6 ΚΑΙ ILCA 7           ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΤΟ «ATHENS INTERNATIONAL SAILING CENTER»

 

Τα πρώτα προπονητικά καμπ της νέας χρονιάς διοργάνωσε η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στη Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

 

Τα καμπ αφορούσαν τις κατηγορίες ILCA 6 και ILCA 7, χωρίστηκαν σε δύο τριήμερα και έγιναν στα πλαίσια της προολυμπιακής προετοιμασίας και της πρώτης διαδικασίας πρόκρισης στη Χάγη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

 

Έλαβαν μέρος 38 αγόρια και κορίτσια από ομίλους της Αθήνας, της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Πάρου.

 

Υπεύθυνος ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ Κριστιάν Ρασμούσεν, ενώ δίδαξαν οι προπονητές Βαγγέλης Χειμώνας και Νίκος Χρυσός.

 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρία με την πρακτική. Δόθηκε έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης και έγιναν συγκεκριμένα τεστ.

 

Οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν πολλά για τις νέες μεθόδους προπόνησης, για την καλύτερη προετοιμασία του σκάφους, διδάχθηκαν θέματα τακτικής στα πρίμα και τα όρτσα για την ατομική τους βελτίωση, παρακολούθησαν βιντεοπροβολές και είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν στον θαλάσσιο στίβο.

 

Για τους ειδικούς του αθλήματος είχε πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι τα κορίτσια ανταγωνίστηκαν και κέρδισαν τα αγόρια και το αντίστροφο. Σύμφωνα με τον Ολυμπιονίκη μας Τάσο Μπουντούρη, ο οποίος  παρευρίσκεται στα περισσότερα καμπ που διεξάγονται σε όλη τη χώρα, αυτό δείχνει το υψηλό επίπεδο των ιστιοπλόων μας όπως αποτυπώνεται και στα διεθνή τους αποτελέσματα.

 

                                                                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.