ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

Η ΚΛΑΣΗ RSX ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2020 ΣΤΟ

«ATHENS INTERNATIONAL SAILING CENTER»!

 

Όταν το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και σιγά σιγά να διοργανώνει προπονητικά καμπ με τη συμμετοχή ξένων αθλητών, η διοίκηση της ΕΙΟ τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Η ιστιοπλοΐα, ο αθλητισμός και ο τουρισμός της χώρας να εκμεταλλευτούν τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του «Athens Intrnational Sailing Center».

 

Τα δύο τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ξένοι αθλητές και προπονητές όλων των ολυμπιακών κατηγοριών επιλέγουν την Αθήνα ως προπονητικό κέντρο, ενώ τον περασμένο Μάιο έγινε με τεράστια επιτυχία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ που αποτελούσε και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Σήμερα η ΕΙΟ είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή ενός νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο «Athenς International Sailing Center». Πρόκειται για το πρωτάθλημα της κλάσης RSX σε όλες τις κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, νέων-ανδρών, νέων-γυναικών), το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 10 με 20 Μαΐου του 2020.

 

Η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Κυριακή στο συνέδριο της κλάσης που έγινε στο Τόρμπολε της Ιταλίας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος RSX που ξεκινάει σήμερα Τρίτη. Οι εκπρόσωποι των 48 χωρών που συμμετέχουν στον αγώνα ψήφισαν ομόφωνα τη διεξαγωγή του ευρωπαΐκού του 2020 στην Αθήνα, διότι πληροφορήθηκαν από τους ιστιοπλόους των ΦΙΝΝ τις άριστες συνθήκες που συνάντησαν σε θάλασσα και στεριά στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» και έκριναν σκόπιμο ο μεγάλος αυτός αγώνας να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

 

Στο συνέδριο της κλάσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σκλαβούνος (φωτό), ο οποίος συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Ιταλία, έκανε πλήρη αναφορά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ και ενημέρωσε τους ξένους ιστιοπλόους και τους προπονητές τους για τα πάντα που έχουν άμεση σχέση με τις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» κι ασφαλώς για τις συνθήκες διαμονής τους στην Αθήνα. Έτσι, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των RSX συμφώνησαν ότι η Αθήνα είναι η ιδανική επιλογή ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας.

 

 Οι συμμετοχές αναμένονται πολλές και ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις 300 σε όλες τις κατηγορίες.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αθλητών μπορείτε να τα δείτε στο site της ομοσπονδίας ( www.eio.gr).    

 Διαβάστε επίσης

 

                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.