Ο Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑμεΑ

Ο Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑμεΑ

 

Την έναρξη τμήματος ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα ανακοίνωσε ο Ν.Ο. Καλαμάτας αποδεχόμενος με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την πρόταση που έγινε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Blue Mediterraneo » της ΕΙΟ που υλοποιείται με χορηγία του Ιταλικού ιδρύματος “Fondazione Terzo Pilastro internationale” (Διεθνές Ίδρυμα Τρίτου Πυλώνα).

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Ν.Ο Μεσολογγίου στον οποίο η ΕΙΟ έχει ήδη παραδώσει δυο σκάφη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθούν σκάφη και σε άλλους ομίλους της Περιφέρειας που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να ιδρύσουν ανάλογα τμήματα ΑμεΑ.

Μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να ανοίξει νέες προοπτικές για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Στην εκδήλωση (παράδοση σκαφών και αγιασμός) που έγινε στην πανέμορφη πόλη της Μεσσηνίας την ΕΙΟ εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τομέα αθλητισμού Στέφανος Χανδακάς

Πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική στιγμή για την ΕΙΟ και τα στελέχη του Ν.Ο. Καλαμάτας που σαν μοναδικό στόχο έχουν να αφήσουν ηχηρό μήνυμα στην πόλη τους ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Η διοίκηση και τα μέλη του Ν.Ο. Καλαμάτας καλλιεργούν την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», κάτι πολύ πέρα από το να παίζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες, περιλαμβάνοντας την έννοια της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα. Και φιλοδοξία τους είναι να θέσουν νέους στόχους ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της κοινωνίας.

Έτσι, σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Διαφοροζώ» δημιουργήθηκε ο πρώτος πυρήνας αθλητών από τους Χαλούλο Μανώλη, Τύρο Ιωάννη, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Καραχάλιο Φώτη, Δουράλα Βασίλη και Στεφανούρη Αντώνη.

Στη προπονητική ομάδα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καβουρίνος και Γιώργος Κακαλίκας.

Την ευθύνη του τμήματος έχουν οι Γιώργος Σπυρόπουλος (έφορος ιστιοπλοΐας) και Ιωάννης Αδαμόπουλος (πρόεδρος του .ΝΟ.Κ.).

Το νέο τμήμα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αν ο Ν.Ο. Καλαμάτας δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Σημαντική είναι και η βοήθεια προς το τμήμα ιστιοπλοΐας γενικότερα του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του Παναγιώτη Μπουφέα.

Λόγω άπνοιας αναβλήθηκε για σήμερα η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος iQFOiL στη Βρέστη.

Υ.Γ.: Στην πρώτη φωτογραφία ο Στέφανος Χανδακάς με τον έφορο ιστιοπλοΐας του Ν.Ο Καλαμάτας Γιώργο Σπυρόπουλο και τους αθλητές.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι σκάφος Hansa 303.

                                                                                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.