OI ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΚΑΦΩΝ  ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (RANKING LIST) 2022

OI ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΚΑΦΩΝ   ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (RANKING LIST) 2022

 

 

Με δεδομένη την μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια οι απονομές της πανελλήνιας γενικής κατάταξης των αγώνων ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που διοργανώνει η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ανάλογη εκδήλωση για το 2022 που έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος. 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα και απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές των σκαφών με πιστοποιητικά ORC και ORC club όλων των αγωνιστικών περιφερειών της χώρας, καθώς και στους νικητές των κατατάξεων ORCi ελεγχόμενου στίβου, Ανοικτής Θαλάσσης και Διμελούς πληρώματος της περιοχής Σαρωνικού. 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ε.Α.Θ. Εριφύλη Βαρδάκη αναφέρθηκε στην στήριξη που παρείχε η ΕΑΘ στα Πανελλήνια κύπελλα παρέχοντας στους ομίλους τεχνική και οικονομική βοήθεια, ενώ πρόσφερε και δωρεάν έκδοση, ανανέωση ή αλλαγή πιστοποιητικών ORC στους συμμετέχοντες και στα τρία πανελλήνια κύπελλα, ORC, double handed, καθώς και στο πανελλήνιο κύπελλο sport boat που διεξήχθη στην Πλαταριά της Ηπείρου. Παράλληλα, επιδότησε τη μεταφορά σκαφών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους στο πανελλήνιο κύπελλο ORCi.

 

Η χρονιά χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη άνοδο των πιστοποιητικών, καθώς και των συμμετοχών των σκαφών της Ανοικτής θάλασσας σε πλήθος αγώνων.

 

Για την εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, η εκπρόσωπος του αρχηγού Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιστιοπλοΐας Γεωργία Χειμώνα, η Πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου και σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ της Ε.Ι.Ο., οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης και Σοφία Παπαδοπούλου, τα μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης και των Επιτροπών της Ε.Ι.Ο, πρόεδροι ομίλων, οι αγωνιζόμενοι και πολλοί φίλοι τους. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στο όμορφο περιστύλιο του Ιδρύματος.

 

Η Ε.Ι.Ο/ Ε.Α.Θ. συγχαίρει όλους τους νικητές, αλλά και τους ομίλους, τα πληρώματα και τους κυβερνήτες που έχουν συμβάλει έτσι ώστε αυτή η εκδήλωση να αποτελεί πλέον θεσμό για την ιστιοπλοΐα στην χώρα μας.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΜΙΛΩΝ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

 

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 25 ομίλους της χώρας έγινε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η ετήσια συνδιάσκεψη των ομίλων Ανοικτής Θαλάσσης.

 

Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές των κανονισμών καταμέτρησης ORC και IRC για το 2023, καθώς και των Special regulation.

 

Επισημάνθηκε ότι από το 2023 θα αρχίσει να ισχύει και ο υποχρεωτικός κάθε δύο χρόνια έλεγχος της καρίνας των σκαφών για αγώνες από τον  κατηγορία 3 και μικρότερες και ότι ήδη έχει αναρτηθεί στο site της ΕΑΘ σχετικός πίνακας που θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους ιδιοκτήτες των σκαφών.

 

Στη συνέχεια ακούστηκαν οι προτάσεις των ομίλων πάνω σε θέματα που απασχολούν την διοργάνωση αγώνων και τις νέες κατηγορίες στο ranking list.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των συνέδρων επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κανονισμού Αγώνων και την παρέμβαση η οποία πρέπει να γίνει προκειμένου να βελτιωθεί ο κανονισμός και να αποφευχθούν προβλήματα στην εφαρμογή του.

 

Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα και η συνδιάσκεψη έκλεισε με την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης της Aegean Regatta, του Ρόδος Cup, του Ράλι Ιονίου, της επετειακής διοργάνωσης του 60ου Ράλι Αιγαίου, του αγώνα Copa Magna Grecia και του Πανευρωπαϊκού Platu που θα διεξαχθεί στο Βόλο.

 

 

 

 ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  ΕΙΟ 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.