ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΚΑΙ ILCA 4 ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΚΑΙ ILCA 4 ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με εντυπωσιακές ιστιοδρομίες ξεκίνησε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Χανίων το Περιφερειακό πρωτάθλημα  Νήσων Αιγαίου στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4.

 

Ένας μεγάλος αγώνας στον οποίο οι ιστιοπλόοι από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου δίνουν βροντερό «παρών». Συνολικά τρέχουν 181 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι εκπροσωπούν 16 ομίλους.  Οι 122 συμμετέχουν στα Οπτιμιστ και οι 59 στα ILCA 4.

 

Πρόκειται για τεράστια συμμετοχή στη δεύτερη σε δύναμη Περιφέρεια της χώρας κι έχει σημασία, διότι ο καθένας  αντιλαμβάνεται τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν για τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής κλπ.

 

Ασφαλώς σημαντικό κίνητρο για τη δίψα των νεαρών ιστιοπλόων να λάβουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα είναι και η ζωντανή μετάδοση του αγώνα.

 

Το Live Streaming της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο κανάλι της σε You Tube και Facebook σε όλους τους μεγάλους αγώνες της χώρας έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς και τους φίλους της ιστιοπλοΐας (μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει τις κούρσες κοντά στα 1000 άτομα!) και είναι ό,τι καλύτερο για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο γεμάτη εμφάνιση. 

Στα Οπτιμιστ έχουν γίνει τρεις ιστιοδρομίες και προηγείται η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στην Τουρκία, η Χρυσούλα Κανέλλου Κοκκινάκη του Ν.Ο. Ανδρου με 3 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από κορίτσια. Στη 2η θέση είναι η Κωνσταντίνα Ραγκούση του Ν.Ο. Πάρου με 4β. και στην τρίτη η Κωνσταντίνα Σινάνη του Ι.Ο Χανίων με  5 βαθμούς.

 

Ακολουθούν τρία αγόρια. Στην τέταρτη θέση ο Αγγελος Νικολάου του Ι.Ο. Χανίων με 6β., στην πέμπτη θέση ο Μιχάλης Ακάλεστος του Ν.Ο. Πάρου με 12β, όσους έχει και ο 6ος Γεώργιος Καλλιβρούσης του Ν.Ο. Ανδρου.

 

Στα ILCA 4, επίσης μετά από τρεις κούρσες, προηγείται ο Θεόδωρος Νίκας του Ν.Ο Πάρου με 8 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Γεώργιος Κυπραίος του ίδιου ομίλου με 12 βαθμούς και τρίτος ο Ηλίας Γαβιώτης του Ν.Ο. Σύρου με 13 βαθμούς.

 

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο.

 

Περισσότερες  πληροφορίες  στο :

 

https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

https://www.instagram.com/hellenic_sailing_federation

 

 

 

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ  ΕΙΟ 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.