ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 420 ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΚΕΡΚΕΖΟΥ – ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 420 ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΚΕΡΚΕΖΟΥ – ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!

 

 

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 που διεξάγεται στο Αλικάντε της Ισπανίας βρίσκονται οι Ιακωβίνα Κερκέζου- Δανάη Γιαννούλη. Μετά και την 9η ιστιοδρομία οι πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2023 εξακολουθούν να βρίσκονται στην 1η θέση της γενικής βαθμολογίας των 58 σκαφών από 17 χώρες.

 

Στην 7η , 8η και 9η ιστιοδρομία οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π. τερμάτισαν 1, 2, 3 αντίστοιχα και έχουν 15 βαθμούς ποινής, έναντι 23 του δεύτερου σκάφους από τη Βραζιλία και 32 του τρίτου από την Ισπανία.

 

Από την αρχή της διοργάνωσης οι Ελληνίδες αθλήτριες έχουν δείξει σταθερότητα στην απόδοσή τους, η ψυχολογία τους είναι στα ύψη και όλα δείχνουν ότι αύριο Σάββατο θα ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

 

 Στα 420 U17 τα 83 σκάφη από 18 χώρες έχουν τρέξει γίνει επίσης 9 κούρσες και πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι  Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος – Ιον Σταμάτιος Στροματιάς (Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Ε.), οι οποίοι είναι 7οι με 66 βαθμούς. Στην 11η θέση βρίσκονται οι Αθανάσιος Λαχάνης – Σωκράτης Χαμαριάς (Ι.Ο.Π.) με 83 βαθμούς.

 

 Στα 420 men/mixed μετά από 9 ιστιοδρομίες οι Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής (Ι.Ο.Π.) είναι 11οι με 81β. και οι  Δημήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη 12οι με 82 βαθμούς. Αγωνίζονται 130 σκάφη από 20 χώρες.                           

 

 

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ILCA 4 ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Τα παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA4 Υouth που διοργανώνει ο Ν.Ο. Βόλου Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ, όχι μόνο δεν αναβλήθηκε, όπως παρουσιάστηκε χθες από μερίδα ΜΜΕ, αλλά έγιναν κανονικά ιστιοδρομίες και συνεχίζεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με τη συμμετοχή 440 ιστιοπλόων από 50 χώρες! 

 

Η πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου, που από την πρώτη ημέρα βρίσκεται στον Βόλο, περιγράφει τις ακριβώς συνέβη τη χθεσινή πολύ δύσκολη ημέρα για την ευρύτερη περιοχή.

 

«Μόλις τελείωσαν οι δύο ιστιοδρομίες, το Λιμεναρχείο έδωσε εντολή να βοηθήσουμε με ό,τι σκάφη διαθέτουμε για την ασφαλή μεταφορά κόσμου από τη Νέα Αγχίαλο. Έτσι, οι Ελληνες και οι ξένοι προπονητές με τα φουσκωτά έσπευσαν απέναντι και μετέφεραν περισσότερους από 100 ανθρώπους. Έμειναν μέχρι τη δύση του ηλίου και θέλω να τους συγχαρώ δημόσια. Ο αγώνας διεξάγεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα». 

Στο πρωτάθλημα έχουν γίνει ήδη οι πρώτες 4 ιστιοδρομίες και από σήμερα ξεκινά η τελική φάση. Οι εθνικές ομάδες αγοριών και κοριτσιών  τρέχουν στον χρυσό στολίσκο. Στα κορίτσια, μάλιστα,  οι δυο πρώτες της γενικής κατάταξης είναι Ελληνίδες και πρόκειται για τις Ερμιόνη Γκίκα του Ν.Ο Καλαμακίου και Κλεοπάτρα Αναστασίου του Ν.Ο.Π. Φαλήρου. Στην 7η  και την 9η θέση είναι δύο αθλήτριες από την Πάρο. Η Μαρία Χριστίνα Μελανίτη και  η Μαρία Ελένη Καλακώνα.

 

Περισσότερες  πληροφορίες στα 

 

https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

https://www.youtube.com/channel/UCArpFa4YrRQSgVl8-MN2Ymw

https://twitter.com/SAILING_FEDERAT

https://www.instagram.com/hellenic_sailing_federation

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ