ΤΙΣ 10 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ «32η ATHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK 2023» 

ΤΙΣ 10 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΤΗ «32η ATHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK 2023» 

 

Στις 10 αυξήθηκαν οι χώρες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στην 32η «Athens International Sailing Week 2023» που θα διεξαχθεί στον Φαληρικό όρμο το διάστημα 1-10 Νοεμβρίου από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και 6 συνεργαζόμενους ομίλους.

 

Εκτός από τη χώρα μας και τις Ουγγαρία, Λιθουανία, Κύπρο, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία θα εκπροσωπηθούν το Ισραήλ, η Ρουμανία και Β. Μακεδονία.

 

Υπολογίζεται ότι σε όλες τις ολυμπιακές και διεθνείς κατηγορίες θα λάβουν μέρος περισσότερα από 600 σκάφη(!), ενώ προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι μόνο στα ΑμεΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 σκάφη από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και Βόλο. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτός ο αγώνας είναι ταυτόχρονα και πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως και στις ολυμπιακές κατηγορίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις πόλεις της Περιφέρειας η ΕΙΟ σε συνεργασία με τους τοπικούς ομίλους έχουν ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα Ανάπτυξης στις κατηγορίες των ΑμεΑ και η ανταπόκριση είναι μεγάλη και, μάλιστα, με αυξητική τάση.Η «32η Athens International Sailing Week 2023» θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις διεθνείς κατηγορίες.

 

Αναλυτικά ο Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης θα διοργανώσει τα Οπτιμιστ, ο Ν.Α.Ο. Κέκροψ τα Techno 293 και Techno 293 Plus, ο Ν.Ο. Καλαμακίου τα ILCA 4, ILCA 6 ανδρών, ο Ν.Ο.Τ.Κ. τα 420 και ο Ν.Ο.Ε. τα Ligthning και τα Dragon.

 

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα αρχίσουν οι ιστιοδρομίες για τις ολυμπιακές κατηγορίες. Ο Ν.Ο.Τ.Κ. θα διοργανώσει τα 470 mixed, ο Ν.Ο. Καλαμακίου τα ILCA 6 γυναικών και τα ILCA 7, ο Ν.Α.Ο. Βούλας τα iQFOiLκαι ο Ν.Ο.Ε. τις κατηγορίες ΑμεΑ Hansa 303 Single, Hansa 303 Double και 2,4mr.

 

Καθημερινά  μπορείτε να ενημερώνεστε και από τα διαδικτυακά

Κανάλια  μας 

https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

https://www.youtube.com/channel/UCArpFa4YrRQSgVl8-MN2Ymw

https://www.instagram.com/hellenic_sailing_federation

 

 

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ