ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2024 ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ

 

 

 

Σε γιορτή της ιστιοπλοΐας εξελίχθηκε η χθεσινή 2η τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που έγινε στα γραφεία της στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

 

Ο προϋπολογισμός και το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024 εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους 86 εκπροσώπους των ομίλων όλης της χώρας κι αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι για μία ακόμη φορά το πλούσιο έργο της διοίκησης έχει την καθολική αποδοχή του ιστιοπλοϊκού κόσμου.

 

 Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση, έτσι ώστε, επιτέλους, να βρεθεί μία τελική λύση με τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων.

 Πρόκειται για ένα διαχρονικό οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί όμιλοι, σε κάποιους από τους οποίους υπάρχουν τεράστια θέματα ακόμα και με δεσμεύσεις λογαριασμών, δικαστικές περιπέτειες και διάφορα άλλα. 

 

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη ΓΓΑ και συναρμόδια Υπουργεία και υπάρχει αισιοδοξία ότι είναι θέμα χρόνου η δικαίωση των σωματείων.

 

Στη συνέλευση της ΕΙΟ ανανεώθηκε η αναγνώριση της ελληνικής κλάσης σκαφών κατηγορίας J24, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κανονισμό της ΓΓΑ, και αναγνωρίστηκε ο ελληνικός σύνδεσμος Αετοσανίδας (Kite). Η αναγνώριση του ελληνικού συνδέσμου κλάσης Λέιζερ-ILCA θα γίνει στην επόμενη προϋπολογιστική γενική συνέλευση.

 

 

 

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ