ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ!

Την επανεκκίνηση των Βαλκανικών αγώνων ιστιοπλοΐας αποφάσισαν 6 χώρες των Βαλκανίων και συγκεκριμένα οι Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Β. Μακεδονία, Ρουμανία και Τουρκία.

 

Η συνάντηση των εκπροσώπων των 6 χωρών φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη και συμφωνήθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2024 θα αρχίσουν ξανά οι Βαλκανικοί αγώνες που τόσο έλλειψαν στην περιοχή λόγω της πανδημίας του Covid.

 

Άλλωστε, οι Βαλκανικοί αγώνες είναι ένας ιστορικός θεσμός που ξέχωρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον παίζει τεράστιο ρόλο στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και συνεισφέρει οικονομικά στις διοργανώτριες χώρες μέσω και του αθλητικού τουρισμού.

 

Οι κατηγορίες στις οποίες θα διεξαχθούν αγώνες είναι 470, 420, ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7 και Οπτιμιστ.Η Τουρκία είναι η χώρα που εκδήλωσε πρώτη την επιθυμία να διοργανώσει τους αγώνες του 2024 κι αυτό θα επικυρωθεί σε νέο μίτινγκ που θα ακολουθήσει.

 

Στη σύσκεψη της Αλεξανδρούπολης την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Β. Ελλάδος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο κριτής και πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων Τάκης Νικηφορίδης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.