Επιστολή Συμπαράστασης προς τους Επαγγελματίες Ακτοπλόους

Επιστολή Συμπαράστασης προς τους Επαγγελματίες Ακτοπλόους

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου, εκφράζει την συμπαράστασή του προς του επαγγελματίες Ακτοπλόους που εδρεύουν στη Μαρίνα Λάρνακας και καλεί τα μέλη του που βρίσκονται στην περιοχή να στηρίξουν έμπρακτα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται αυτές τις μέρες.

Τα μέλη του συνδέσμου μας που έχουν σκάφη ελλιμενισμένα στη Μαρίνα Λάρνακας συμπορεύονται και συμπάσχουν με τους επαγγελματίες, αφού έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν την αλαζονική συμπεριφορά και τις συνεχόμενες αυξήσεις που επιβάλλει αυθαίρετα ο επενδυτής, με τις ευλογίες του κράτους.

Όλοι γνωρίζουν πλέον, ότι τα έργα στη Μαρίνα δεν προχωρούν – μόνο ο υπουργός ΜΕΕ και οι επιτροπές του δεν το βλέπουν και επιτρέπουν στον επενδυτή να δρα αυθαίρετα και αλαζονικά.
Φράσεις όπως «για εμάς είναι καλύτερα να φύγετε όλοι», «έπρεπε να σας την κλείσουμε τη Μαρίνα», και «να βρείτε ένα χωράφι να βάλετε μέσα τα σκάφη σας», είναι αυτές που ακούμε από τους υπευθύνους της ΚΙΤΙΟΝ, που κατά τα άλλα «μας θέλουν για πελάτες τους».

Η ΚΙΤΙΟΝ ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο την πρόθεσή της για αυξήσεις μέχρι 25% και έπειτα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών σκαφών, ο Υπουργός ΜΕΕ Α. Βαφεάδης υποσχέθηκε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο. Αποτέλεσμα της διαμεσολάβησής του ήταν να επιβληθούν ακόμη πιο ψηλές αυξήσεις, που ξεπερνούν το 35%!!! Ο υπουργός ποτέ δεν μας έδωσε εξηγήσεις, ούτε και απάντηση στις επιστολές μας, όπως υποσχέθηκε! Οι πραγματικές αυξήσεις συνολικά, από την ημέρα που ανάλαβε ο επενδυτής, έχουν ξεπεράσει το 50%!
Η “λύση” του Υπουργού Α. Βαφεάδη ήρθε με  … 100 ανύπαρκτες θέσεις ελλιμενισμού στο λιμανάκι της Πάφου. Όσο πιο μακριά από τον επενδυτή τους τόσο το καλύτερο. Έλα όμως πού δεν υπάρχουν ούτε αυτές οι κατά φαντασίαν θέσεις στην Πάφο …Διεκδικούμε την στήριξη του κράτους για δημιουργία κρατικών/δημοτικών/μη κερδοσκοπικών χώρων ελλιμενισμού σε κάθε επαρχία, για να μπορεί να συνεχίσει τις ναυτικές δραστηριότητές του ο μέσος πολίτης, να συνεχίσει να υπάρχει ναυτικός αθλητισμός και να ενισχυθεί πραγματικά ο ναυτικός τουρισμός (τα σούπεργιωτς ολιγαρχών δεν προσφέρουν στον τοπικό τουρισμό).

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για δημιουργία χώρων ελλιμενισμού που θα αποφέρουν όφελος στο κράτος και στην τοπική οικονομία – και όχι στους «μεγαλοεπενδυτές» και στους «μεσάζοντες».

 

Συνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου

8 Τζον Κέννετυ,
1 ος ορφ.,Γραφείο 10
Τ.Κ. 1087  Λευκωσία.

Τηλ 99386753

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.