Η Ελλάδα γίνεται αναπόσπαστο τμήμα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ILCA

Η Ελλάδα γίνεται αναπόσπαστο τμήμα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων ILCA

Μία ακόμα διεθνής διοργάνωση ανετέθη στην χώρα μας στην κατηγορία ILCA και πιο συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 6 Youth του 2026 που θα διοργανωθεί από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής κλάσης (EURILCA -πρώην Laser), που διεξήχθη 25 & 26 Νοεμβρίου στην Κύπρο ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης διεκδίκησε το παραπάνω πρωτάθλημα και με την συμβολή των εκπροσώπων της Ελληνικής κλάσης ILCA που παρευρίσκονταν στο συνέδριο κατάφερε να αποσπάσει την διοργάνωση προς όφελος της χώρας μας και της Ελληνικής ιστιοπλοΐας. Τον Ν.Α.Ο.Κ.Θ, εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Περατικός που έκανε και την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της διοργάνωσης στους συνέδρους, ενώ την Ελληνική κλάση ILCA εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της, Βιργινία Κραβαριώτη (OLY) καθώς και η Αντιπρόεδρος, Άννα Αγραφιώτη (OLY).Στο συνέδριο μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Ολυμπιακή μονοθέσια κατηγορία ILCA, όπως η πιθανότητα νέου αγωνιστικού format για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, η σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Κλάσης με εξωτερικούς συνεργάτες, το solidarity program, το sustainability program, το Team Racing για το 2024 καθώς και διάφορες προτάσεις των συνέδρων σχετικά με τις ηλικιακές κατηγορίες και το entry fee των αγώνων της κλάσεως.

Επίσης αποφασίστηκαν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2026, που μοιράστηκαν ώς ακολούθως:

ILCA 4 youth European Championship & Trophy 2026, Ισπανία
ILCA under 21 European Championship & Open European Trophy 2026, Τουρκία ILCA Senior European Championship & Open European Trophy 2026, Κροατία. LCA Masters European Championship 2026, Γαλλία

Τέλος για μία ακόμη χρονιά η Πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης ILCA Βιργινία Κραβαριώτη (OLY) επανεξελέγη στο Executive Committee της Eurilca και στην θέση της Team Racing Coordinator.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.