ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Σ. ΝΟΥΤΣΟ

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

 

 

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) από χθες Τρίτη 12 Μαϊου επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων για την ιστιοπλοΐα σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο (2) ατόμων. Αυτό αφορά αποκλειστικά προπόνηση από αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15 ετών και άνω (άρθρο 4.1.στ).

 

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στους αθλητές και τις αθλήτριες των προ ολυμπιακών ομάδων (σύμφωνα με την ονομαστική κατάσταση της ΓΓΑ) για την προετοιμασία τους (άρθρο 3.1.α).

 

Η ΕΙΟ ενημέρωσε τους ομίλους της ότι στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ έχει δημιουργηθεί ειδικό πεδίο ενημέρωσης με τίτλο «COVID 19  &Αθλητισμός», https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports,  στο οποίο αναρτώνται καθημερινά πληροφορίες αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στους αθλητικούς χώρους.

 

Στην διεύθυνση αυτή υπάρχουν και τα ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων – ιστιοπλοΐα (η ΓΓΑ υιοθέτησε πλήρως το πρωτόκολλο που της προτείναμε), με συγκεκριμένες οδηγίες για την λειτουργία των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων που πρέπει να τηρηθούν πιστά.

 

 Όλο το ανωτέρω πρωτόκολλο για την ιστιοπλοΐα περιλαμβάνεται στο power point που δημιούργησε η Υγειονομική Επιτροπή της Ε.Ι.Ο.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.