ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΙΟ ΚΑΙ Ο Ν.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΙΟ ΚΑΙ Ο Ν.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

 

Στην ιστορική Ελευσίνα θα χτυπά η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας τον Σεπτέμβριο με τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ για παιδιά έως 14 χρόνων. Το φεστιβάλ εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πόλη της Ελευσίνας που είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψης της προέδρου της ΕΙΟ Νίκης Αναστασίου στον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, παρουσία του προέδρου του Ν.Ο. Ελευσίνας Χρήστου Αδάμ και του αντιπροέδρου Ιωάννη Στεφανίδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της «πολιτιστικής πρωτεύουσας».

 

Το φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις και θα υπάρχουν περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, που θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ελευσίνας να αναπτύξουν διάφορες κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να διοργανωθεί κι ένας αγώνας Οπτιμιστ με την ονομασία «1ο Κύπελλο Ελευσίς 2023», έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν από κοντά και να μυηθούν στα μυστικά της ιστιοπλοΐας από Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

 

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού» θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση στο φεστιβάλ για τις γυναίκες της Ελευσίνας. Στόχος είναι στον ελεύθερο χρόνο τους οι γυναίκες να βρουν μια ευχάριστη διέξοδο στο συναρπαστικό άθλημα, ενώ ταυτόχρονα όσες είναι μητέρες και γιαγιάδες τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα προπονούνται στη θάλασσα.

 

Ο Δήμος Ελευσίνας και η οργανωτική επιτροπή της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023 σχεδιάζει να συνεχίσει τις εκδηλώσεις τουλάχιστον για μια τριετία ακόμη και η ΕΙΟ θα στηρίξει έμπρακτα αυτή την απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι το «1ο Κύπελλο Ελευσίς 2023» θα εξελιχθεί σε θεσμό και η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε κάθε  δράση που θα προσφέρει στη νεολαία και συνολικά στην κοινωνία της πόλης.

 

Υ.Γ.: Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Ελευσίνας προσφέρει στην πρόεδρο της ΕΙΟ αναμνηστική πλακέτα με τα γραμματόσημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

                                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ