ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2023

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2023

 

Σε γιορτή για την ελληνική ιστιοπλοΐα εξελίχθηκε η χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Για μία ακόμη φορά η συμμετοχή των ομίλων ήταν πολύ μεγάλη αποδεικνύοντας στην πράξη το πόσο τους απασχολεί το σήμερα και το αύριο του αθλήματος, αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

 

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν 86 εκπρόσωποι σωματείων μεταξύ των 100 που είχαν δικαίωμα ψήφου και 17 χωρίς δικαίωμα ψήφου. Συνολικά, δηλαδή, 103 όμιλοι!

 

Τα βασικά θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 που ψηφίστηκαν ομόφωνα.

 

Επίσης συζητήθηκαν ο κανονισμός αγώνων που έτυχε της καθολικής αποδοχής των ομίλων, αλλά και ο κανονισμός στελεχών αγώνων για τον οποίο υπήρχαν δυο αρνητικοί ψήφοι.

 

Το θέμα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί αρκετούς ομίλους σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, συζητήθηκε και στη χθεσινή συνέλευση.

 

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εδώ και χρόνια προσπαθεί να συμβάλει στην λύση του προβλήματος και έχει ήδη συγκεντρώσει 126 υπογραφές ομίλων, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με άλλες Ομοσπονδίες, έτσι ώστε όλες μαζί συντεταγμένα να αναδείξουν τι σημαίνει για  τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς και τα μέλη η νόμιμη τακτοποίηση του θέματος.

 

Η διοίκηση της ΕΙΟ έχει έρθει σε επαφή με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων και ευελπιστεί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν καλά νέα για τους ομίλους.

 

Η συνέλευση έκλεισε με την ερασιτεχνική ομάδα Live Streaming της Ομοσπονδίας η οποία μετέδωσε ζωντανά στιγμιότυπα από 9 αγώνες και απέσπασε το πολύ ζεστό χειροκρότημα της γενικής συνέλευσης.

 

Όλοι συμφωνούν ότι έχει ξημερώσει μια νέα εποχή για την ιστιοπλοΐα, διότι πλέον ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί τις ιστιοδρομίες από τον υπολογιστή του, ενώ ταυτόχρονα το άθλημα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει χορηγούς.

 

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των ομίλων είδαν ένα βίντεο με όλες τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες των ιστιοπλόων μας και συγκεκριμένα εικόνα από τα 18 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα σε δύο μήνες!

 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΡΑΠΑΝΑΚΗ

 

Στην έναρξη της συνέλευσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αρη Ραπανάκη που έφυγε από τη ζωή. Ο μεγάλος μας ιστιοπλόος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 μαζί με τον Τάσο Μπουντούρη και τον Τάσο Γαβρίλη στην κατηγορία Soling.

 

 

                                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.