ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 420

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 420

ΟΙ ΙΑΚΩΒΙΝΑ ΚΕΡΚΕΖΟΥ – ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!

 

ΧΡΥΣΟ ΣΤHN ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U17 ΟΙ Ι.ΤΟΥΡΝΗΣ – Γ. Η. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΙ Δ. ΠΕΛΕΚΗ- Φ. ΜΠΟΥΖΑΝΑ – 1η ΩΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

 

Ονειρεμένο ήταν το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος της κλάσης 420 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι Ιακωβίνα Κερκέζου- Δανάη Γιαννούλη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ στα U17 οι Ιωάννης Τουρνής- Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι Δήμητρα Πελέκη – Φεβρωνία Μπουζάνα πήραν το χάλκινο μετάλλιο!

 

Απίστευτος απολογισμός για τα ελληνικά πανιά που έφεραν την Ελλάδα στην 1η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βραζιλίας! Το τέλειο ξεκίνημα για την ελληνική ιστιοπλοΐα το 2024.

 

Τα 420 γυναικών ολοκληρώθηκαν με 12 ιστιοδρομίες. Στις δύο τελευταίες οι Ι. Κερκέζου- Δ. Γιαννούλη ήταν εντυπωσιακές. Τερμάτισαν 1ες και 3ες αντίστοιχα και με 33 βαθμούς κατάφεραν να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε σύνολο 27 σκαφών από 10 χώρες.

 Οι θέσεις τους ήταν 2, 2, 1, 2, 4, 2, 10, 1, 28 ( την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη), 5, 1 και 3 αντίστοιχα. Το ελληνικό σκάφος ακολούθησαν το ισπανικό με τους ίδιους βαθμούς και το βραζιλιάνικο με 38 βαθμούς.

 

Θυμίζουμε ότι το 2023 οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ στο παγκόσμιο Νεότητας είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο!

 

Αν μη τι άλλο για μία ακόμη φορά το δίδυμο Κερκέζου-Γιαννούλη έδειξε την τεράστια κλάση του. Με πολλές δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα κατάφερε να βρίσκεται στη κορυφή του κόσμου. Πρόκειται πραγματικά για δυο σπουδαίες αθλήτριες με τεράστια ψυχολογικά αποθέματα και το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό.

 

Οι Δήμητρα Πελέκη – Φεβρωνία Μπουζάνα τερμάτισαν 16ες με 146β. και στην κατηγορία U17 ήταν 3ες.

 

Στους άνδρες επίσης μετά από 12 κούρσες τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής πραγματοποίησαν θαυμάσια εμφάνιση και στη γενική βαθμολογία των 78 σκαφών τερμάτισαν 6οι με 97 βαθμούς. Οι θέσεις τους ήταν 6, 2, 23 (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη), 5, 7, 4, 7, 13, 14, 20, 5 και 14 αντίστοιχα.

 

Οι Ιωάννης Τουρνής – Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος τερμάτισαν 16οι στη γενική και 1οι στην κατηγορία U17.

 

Οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας κατέλαβαν την 40η θέση και την 4η στα U17, ενώ οι Ιων Σταμάτιος Στρωματιάς- Κωνσταντίνος Οδυσσέας Πηγής τερμάτισαν 49οι και 6οι στην κατηγορία U17.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.