Στην Αθήνα διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο της EurILCA από την Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA

Στην Αθήνα διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο της EurILCA από την Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA

 

Το Σαββατοκύριακο 27&28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό συνέδριο της μονοθέσιας κατηγορίας Laser-ILCA στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για το συνέδριο της ευρωπαϊκής κλάσης EurILCA στο οποίο έλαβαν μέρος 25 χώρες δια ζώσης και διαδικτυακά. Είναι η δεύτερη φορά όπου η Ελληνική Κλάση Σκαφών Laser-ILCA διοργανώνει το συγκεκριμένο συνέδριο με μεγάλη επιτυχία καθώς το 2015 είχε λάβει χώρα ξανά στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην κλάση Laser-ILCA όπως για παράδειγμα την συνέχεια του προγράμματος αλληλεγγύης της Eurilca, της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού της προγράμματος, τις οργανωτικές βελτιώσεις πάνω στις μεγάλες διοργανώσεις, της προώθησης του ομαδικού τρόπου αγωνίσματος « Team Race », την πορεία και τις μέχρι τώρα εξελίξεις του εξοπλισμού του σκάφους, την πορεία των μεγάλων και ήδη καθορισμένων πρωταθλημάτων για το 2022 και 2023 ενώ  αποφασίστηκαν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το 2024.

Από ελληνικής πλευράς υποψηφιότητα για να διοργανώσουν Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα υπέβαλλαν ο Ναυτικός Όμιλος  Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου και ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Π. Φώκαιας «ο Πυθέας». Τελικά μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε ενεργά η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser-ILCA Βιργινία Κραβαριώτη αποφασίστηκε ο Ν.Ο.Καλαμακίου να φιλοξενήσει το 2024 το Senior Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ανδρών-Γυναικών),μια διοργάνωση που από μόνη της είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την πατρίδα μας. Η συγκεκριμένη μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (WORLD SAILING) τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Το ίδιο πρωτάθλημα είχε ανατεθεί στην Ελλάδα το 1982 και είχε διοργανωθεί από τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser-ILCA Βιργινία Κραβαριώτη (OLY) η οποία εκπροσωπούσε και την Ελληνική κλάση στο συνέδριο μαζί με τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Χανιώτη δήλωσε: «..Ακόμη ένα συνέδριο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κλάσης Laser – ILCA είναι πολύ περήφανο καθώς καταφέραμε να πετύχουμε την ανάθεση μιας ακόμα μεγάλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην πατρίδα μας. Το εντυπωσιακό ήταν ότι και οι τρεις Ελληνικές υποψηφιότητες κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ισοψηφήσαν 2 και 3 φορές με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό δείχνει ότι η Ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται σε πολύ υψηλό και αναγνωρισμένο επίπεδο. Επίσης για εμάς ήταν πολύ σημαντικό στις υποψηφιότητες να συμπεριλάβουμε Ναυτικούς Ομίλους όπου θα εκδήλωναν ενδιαφέρον από όλη την χώρα και όχι μόνον από την Αθήνα, αλλά και από την Θεσσαλονίκη καθώς και σωματεία της περιφέρειας. Τέλος τα τρία πρωταθλήματα που προτάθηκαν αφορούσαν και τις τρεις ηλικιακές ομάδες των Ανδρών-Γυναικών, των νέων (ILCA4) αλλά και των ενηλίκων (Masters).Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κλάσης σκαφών Laser-ILCA δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κατηγορία και όλους τους αθλητές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στην συνέχεια.» Στο συνέδριο παραβρέθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κυρία Νίκη Αναστασίου η οποία έκανε τον εναρκτήριο χαιρετισμό του συνεδρίου, καθώς και ο κ. Χαράλαμπος Τσουκαλάς Έφορος Χορηγιών & Εκδηλώσεων και Έφορος Κεντρικής Ελλάδος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Τέλος μια ακόμη σημαντική επιτυχία ήταν ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης σκαφών Laser-ILCA, Βιργινία Κραβαριώτη (OLY), ορίστηκε ώς υπεύθυνη της EurILCA για τους αγώνες των ομάδων ( Team Race ) της κλάσης Laser-ILCA, και οτι και στις 27-29 Δεκεμβρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ευρωπαϊκό « Team Race » στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

 

 

 

 

 

Σας Ευχαριστούμε για την δημοσίευση

 

Το  Δ.Σ. της Ελληνικής Κλάσης Laser – ILCA