ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΙΟ ΣΤΟΝ Ι.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΙΟ ΣΤΟΝ Ι.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

 

Μεγάλη σύσκεψη για τα προβλήματα που απασχολούν τους ομίλους της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η εκδήλωση έγινε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Χαλκίδας με αφορμή τον διασυλλογικό αγώνα «Κύπελλο Ευρίπου Νέων» στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4 που έτρεξαν 50 σκάφη.

 

Την ΕΙΟ εκπροσώπησαν η πρόεδρος Ν. Αναστασίου, ο αντιπρόεδρος Γ. Παπαστεφάνου, ο γεν. γραμματέας Γ. Καμνής, ο ταμίας Ι. Θεοδωρίδης,  ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Ολυμπιακών κατηγοριών στην Περιφέρεια Α. Δημητρακόπουλος και το μέλος του Δ.Σ και πρόεδρος του Ν.Ο Βόλου και Αργοναύτες Λ. Τσουκαλάς.

 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν πρόεδροι και διοικητικοί παράγοντες από τα σωματεία Ι.Ο. Χαλκίδας, Ν.Ο Ραχών, Ν.Ο. Λίμνης,  Ν.Ι. Λαρισαϊκός όμιλος «Αίολος Φιλοκτήτης», Ν.Ο. Κύμης, Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες, Ι.Ο Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης και Ο.Ε.Ν.Α. Βόλου.

 

Οι ναυτικοί όμιλοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, έτσι και στην Κεντρική Ελλάδα συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους, με την έλλειψη προπονητών και τις πανάκριβες μετακινήσεις των ιστιοπλόων τους για της συμμετοχή σε αγώνες.

 

Η ΕΙΟ άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις και προτάσεις των σωματείων και ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει σε επίπεδο συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, έτσι ώστε σιγά σιγά να λυθούν – στο βαθμό που είναι δυνατόν –  όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν δεκαετίες τους ομίλους.

Επίσης η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με τη διεξαγωγή προπονητικών καμπ και αγώνων για την ενδυνάμωση της Περιφέρειας, κάτι πολύ σημαντικό που αναγνωρίζεται από το σύνολο των σωματείων της χώρας.

 

Επίσης συζητήθηκαν διοικητικά θέματα που έχουν να κάνουν με τα μητρώα των σωματείων, τροποποιήσεις καταστατικών και άλλα. Ζητήματα τα οποία θα τεθούν από την ΕΙΟ μεθαύριο Τετάρτη στη ΓΓΑ που έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου.

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ILCA6, ILCA 7 KAI 470 MIXED

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας της 2ης πανελλήνιας πρόκρισης για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων στις κατηγορίες ILCA 6 γυναικών, ILCΑ 7 ανδρών και 470 mixed  που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center».

 Στα 470 mixed έχουν γίνει 3 ιστιοδρομίες και προηγούνται οι Α. Π. Σπανάκη – Ο.Ε. Σπανάκης του Ι.Ο.Π. με 6 βαθμούς. Ακολουθούν οι Μ. Παππά- Ν. Γιωτόπουλος (Ι.Ο.Π/Ν.Ο.Θ.) με 8β. και οι Ε.Λ. Γιαννούλης- Ε. Γιαννούλη του Ι.Ο.Π. επίσης με 8β. Συμμετέχουν 6 σκάφη.

 

Στα ILCA 7 ανδρών τα 24 σκάφη έχουν τρέξει 2 κούρσες και στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Α. Παναγιωτίδης του Ν.Ο.Θ. με 3 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση είναι ο Δ. Παπαδημητρίου του Ν.Ο.Β. με τους ίδιους βαθμούς και στην τρίτη ο Ι. Κεφαλλωνίτης του Ν.Ο. Καλαμακίου με 9 βαθμούς.

 

Στα ILCA 6 γυναικών  μετά από δύο κούρσες και σε σύνολο 14 σκαφών προηγείται η Β. Πορτόλου του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης με 6 βαθμούς. Δεύτερη είναι η Ε. Γκίκα του Ν.Ο. Καλαμακίου με 6β. και τρίτη η Μ. Βλάχου του Ν.Ο. Αμφιθέας με 9β.

 

 

 

 

Μέxρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 σκάφη από 9 ομίλους στα ILCA 6, 24 σκάφη από 10 ομίλους στα ILCA 7 και 6 σκάφη από 2 ομίλους στα 470 mixed.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.