Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές έδωσαν αίμα – προσέφεραν ζωή

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές έδωσαν αίμα – προσέφεραν ζωή

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη δράση αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με την υποστήριξη των κινητών μονάδων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκινητική ήταν η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, Ολυμπιονικών, πρωταθλητών και αθλητών από την ιστιοπλοΐα αλλά και από άλλα αθλήματα σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης. Συγκεντρώθηκαν 62 μονάδες αίματος ενώ 8 εθελοντές δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν λόγω χαμηλών επιπέδων αιμοσφαιρίνης.

Ο ΠΟΙΑΘ ενστερνιζόμενος την ανάγκη που υπάρχει για αίμα, η οποία έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της πανδημίας διοργάνωσε για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά τη δράση «Ανοίγουμε πανιά για τη ζωή – Δίνουμε αίμα». «Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία προσφοράς και αγάπης που συνεχίζει ο ΠΟΙΑΘ καθώς η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το «Ζήσε Αθλητικά» και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία στη δράση αυτή. Μένουμε ασφαλείς και βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για να προσφέρουμε ζωή. Η προσφορά αίματος γίνεται μέσα από την καρδιά μας και αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής που θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα δεκάδων συνανθρώπων μας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Το «Ζήσε Αθλητικά» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Συνεχίζουμε τις δράσεις αιμοδοσίας με στόχο να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει ανάγκη. Συγχαρητήρια στα μέλη του ΠΟΙΑΘ αλλά και σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η δράση και αυτό το σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ τους Έλληνες αθλητές που για ακόμη μία φορά βρίσκονται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ βρέθηκε και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε τη δράση. «Η αιμοδοσία αποτελεί μία προσφορά αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση και πολύ περισσότερα σε αυτούς που αφιέρωσαν το χρόνο τους για να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ιδιαίτερος ήταν ο ρόλος του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος υποστήριξε την καμπάνια τόσο ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όσο και ως Ολυμπιονίκης. «Η προσφορά αίματος αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος προς τον συνάνθρωπό του. Όπως κατ΄ επανάληψη έχω πει, ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια και διακρίσεις, είναι και προσφορά και αλληλεγγύη γι’ αυτό και ο Αθλητισμός είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.   Εξαιτίας της πανδημίας, τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βρέθηκαν αυτό το διήμερο στον ΠΟΙΑΘ είτε ως υποστηρικτές της προσπάθειας, είτε ως αιμοδότες», δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Βασικός συνδιοργανωτής της δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέβαλε με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του και με τις κινητές μονάδες του. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην αξία της ένωσης δυνάμεων και δήλωσε: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. Ακολουθώντας το όραμα του 10χρονου ιδρυτή του Οργανισμού, σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνει η αθλητική οικογένεια της χώρας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε σε αυτή την κινητοποίηση, καθώς η ανάγκη για αίμα ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτήν περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας γιατί πάντα θα υπάρχει κάπου, κάποιος που χρειάζεται αίμα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Το «παρών» στην αιμοδοσία έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου, Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Σοφία Παπαδοπούλου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Χριστοφορίδη και Μαρία Καρπαθάκη, οι Olympians της ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Καμπουρίδης και Αντώνης Μπουγιούρης καθώς και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου και ο ταμίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Χριστόφορος Στράτος και η κα. Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και την αιμοληψία πραγματοποίησε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Την πρωτοβουλία του ΠΟΙΑΘ στήριξε η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σύλλογος πρώην Συμμετεχόντων του Προγράμματος «Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου», η Ελληνική Κλάση Laser, o «Δρόμος Εκεχειρίας», το Connect Your City, η Roes Cooperativa και η εταιρεία Βίκος Α.Ε.

 

 

 

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση

 

Γραφείο Τύπου ΠΟΙΑΘ